بررسی مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ، در این مقاله ما قصد داریم ایمیل مارکتینگ را مورد بررسی قرار دهیم تا با مزایا و معایب آن آشنا شویم. اگر شما نیز قصد دارید از ایمیل مارکتینگ برای بازاریابی و تبلیغات کسب و کار خود استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ مزایایی دارد که در ادامه بررسی میکنیم.
نرخ بازگشت سرمایه بالا
هزینههای تبلیغات بسیار بالاست. برای مدیران به خصوص مدیران کسب و کارهای نوپا هزینه زیاد برای تبلیغات امکان پذیر نیست. به همین دلیل تمام کسب و کارها تمام تلاش خود را میکنند تا تبلیغاتی موثر داشته باشند.
ایمیل مارکتینگ نیاز به هزینه بالایی ندارد و اگر درست انجام شود بسیار موثر خواهد بود. به همین دلیل مدیران علاقه بسیاری به استفاده از ایمیل مارکتینگ دارد. پس مقرون به صرفه بودن و نرخ بازگشت سرمایه بالا در صورتی کار به صورت حرفهای انجام شود از مزایای بازاریابی ایمیلی است.
نتیجه سریع
پس از اینکه شما ایمیل را ارسال میکنید نهایتا یک روز طول خواهد کشید تا مخاطب آن را ببیند. ۲۴ ساعتی که گفتیم حداکثر زمان ممکن است. اکثر مخاطبان در همان ساعتهای اولیه ایمیل را خواهند دید. به همین دلیل این روش برای گرفتن نتیجه سریع بسیار عالی است. برای مثال اگر یک کمپین تخفیف ویژه ۲۴ ساعته یا چند روزه دارید، ایمیل مارکتینگ بهترین گزینه برای اطلاع رسانی است.
امکان شخصی سازی و ایمیل سفارشی
بازاریابی ایمیلی این امکان را به شما میدهد تا برای هر مخاطب یا گروه خاصی از مخاطبین ایمیلهای سفارشی ارسال کنید. در این صورت بازخورد بهتری خواهید داشت. مخاطبان شما نیز میتوانند مشخص کنند چه ایمیلهایی دریافت کنند.
تحلیل بهتر رفتار مشتری
با ایمیل مارکتینگ به راحتی میتوانید رفتار مخاطبان را تحلیل کنید و متوجه شوید کدام کمپینتان جذابتر بوده است.
شما میتوانید بفهمید کدام ایمیلها بیشتر باز شدهاند. مخاطب روی چه لینکهایی کلیک کرده و چه رفتاری داشته و … در این صورت میتوانید روز به روز کار خود را بهبود خواهید بخشید و کمپینهای بهتری داشته باشید.
آسان بودن کار در شروع
شروع ایمیل مارکتینگ برای اولین بار کار سختی نیست. با مطالعه خوب میتوانید کار را شروع کنید. در صورت عدم موفقیت نیز درسهایی خواهید گرفت که کمک میکنند در دفعات بعدی کارتان را بهبود ببخشید به علاوه اینکه ایمیل مارکتینگ هزینه زیادی ندارد.
ایمیل بستری مناسب برای نشر محتوا
شما میتوانید مطالب آموزشی، خبری و مفید سایت خود را به صورت ایمیل برای مخاطبانتان ارسال کنید. برای مثال قسمتی جذاب از محتوای جدید خود را در ایملیل آورده و با یک CTA مناسب کاربر را به ادامه مطالعه مقاله در سایت تشویق کنید. البته خوب است برای دفعات بعدی از کاربر سوال کنید که آیا علاقه دارد مطالب جدید برایش ارسال شود یا خیر! اکثر کسب و کارها ابتدا این اجازه را از کاربر میگیرند و سپس به ارسال محتوا از طرق ایمیل اقدام میکنند.
معایب استفاده از ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی علاوه بر مزایای گفته شده معایبی نیز دارد.
اسپم
اینکه پیامهایتان اسپم شود اصلا خوب نیست. شما ابتدا باید مخاطبان هدف خود را به درستی انتخاب کنید. سپس باید به محتوای ایمیل خود توجه کنید که کاملا تبلیغاتی نباشد. اگر ایمیل را برای کسی ارسال کنید که مخاطب شما نیست قطعا ایمیل شما حذف شده یا در اسپم قرار میگیرد. همچنین اگر پیامی کاملا تبلیغاتی ارسال کنید وضعیت همینگونه خواهد بود. پس بهتر از قبل از اقدام به هر کاری دقت کنید تا نتیجه خوب بگیرید.
ایمیلهایی که ارسال نمیشوند
اگر از سرویسهای ایمیل رسانی استفاده میکنید ممکن است برخی ایمیلهای شما ارسال نشوند و شما نیز متوجه این موضوع نشوید. به علاوه استفاده از برخی عبارات مثل رایگان و … باعث میشود پیام شما اسپم شده و مخاطب آن را نبیند.
طراحی محتوا
شما باید پیام ارسالی را طوری طراحی کنید که در تمام دستگاهها اعم از دسکتاپ و موبایل یا در تمام مرورگرها به درستی نمایش داده شود. انجام این کار سخت است و یکی از چالشهای ایمیل مارکتینگ خواهد بود ولی باید برای طراحی محتوای خود وقت بگذارید تا بتوانید مخاطبان بیشتری جذب کنید.
اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چه کسب و کارهایی میتوانند از ایمیل مارکتینگ استفاده کنند و چه شاخص هایی در تدوین استراتژی ایمیل مارکتینگ مهم هستند؟، با ما همراه باشید تا به این پرسش پاسخ دهیم.